domingo, 14 de septiembre de 2008

Cala Deià



  • Pitja sobre la foto per veure els detalls tècnics, localització a un mapa, y novament sogre la foto per tamany complet.
  • Aprieta sobre las fotos para ver los detalles técnicos, localización en un mapa y nuevamete sobre la foto para tamaño completo.
  • Tighten on the images to see the technical details, location on a map and again on photo for full size.



Cala de Deià--
Situada entre les puntes de Deià i son Beltran, aquesta bella cala és el lloc ideal de bany dels deianencs. En ella hi desemboca el torrent Major. Apareix documentada per primer cop en el mapa del Cardenal Despuig (1785), hi ha servit tradicionalment d'abric a les barques de pesca. Fins ben entrat el segle XX, a les marjades del voltant de la cala, els pescadors es dedicaven al cultiu de la vinya i les hortalisses, complementada amb la ramaderia ovina i caprina. Actualment, compta amb vuit amarraments i dos establiments de menjars on es pot gaudir d'una bona cuina vora la mar.

Cala de Deià-- Situada entre los cabos de Deià y son Beltran, esta bella cala es el lugar ideal de baño de los lugareños. En ella desemboca el torrente Mayor. Aparece documentada por primera vez en el mapa del Cardenal Despuig (1785), y ha servido tradicionalmente de abrigo a las barcas de pesca. Hasta bien entrado el siglo XX, en las marjades que rodean la cala, los pescadores se dedicavan al cultivo de la viña y las hortalizas, complementada con la ganadería ovina y caprina. Actualmente, cuenta con ocho amarres y dos establecimientos de comidas en los que se puede disfrutar la buena cocina junto al mar.

Cove of Deià-- Situated between the capes of Deià and Son Beltran, this beautiful cove is the place to take a dip in the sea. It was first documented on the map of Cardenal Despuig (1785), and has long since served as a refuge for fishing boats. Until the XX century, the terraces surrounding the cove were used by the fishermen to cultivate vineyards and vegetables, as well as farming. Nowadays it has eight moorings, one bar and one restaurant, where one can enjoy a delicious meal next to the sea.

Font: http://www.deia-mallorca.com

1 comentario:

  1. M'agrada molt el teu blog, som enfora de Malorca per motius d'estudi i es agradable veure el mar encara que sigui a través d'imatges. Son meravelloses gràcies.

    ResponderEliminar

------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------